Ugrás a tartalomra

A legtöbb evangélikus gyülekezetben is elmarad az istentisztelet

2020.07.19
11:48
2020.07.19
15:13
Forrás
Pannon RTV
Vajdaság-szerte a legtöbb evangélikus gyülekezetben is elmaradnak az istentiszteletek - nyilatkozta Dolinszky Gábor.

Az evangélikus püspökhelyettes hozzátette, Szabadka Város Válságkezelő Törzskarának intézkedéseinek eleget téve a szabadkai evangélikus templomban nincs lehetőség az istentiszteleti alkalmak megtartására, mint ahogy több másik vajdasági településen sem. Dolinszky Gábor kiemelte, egyedül a Bajsai Evangélikus Egyházközségben sikerült megoldani ezt a problémát.

Dolinszky Gábor, evangélikus püspökhelyettes: „Szabadkán nem tartjuk meg az istentiszteleti alkalmakat, tekintettel arra, hogy a templomunk mérete nem engedi meg. Más gyülekezetekben a Vajdaságban szintén elmaradnak az istentiszteleti alkalmak, egyedül a Bajsai Evangélikus Egyházközségben tartjuk meg, mivel ott felosztottuk, hogy naponta kettő istentisztelet van, korlátozott létszámmal.”

istentisztelet
evangélikus
elmarad
evangélikus püspökhelyettes
Szabadka polgármestere
Bajsa
Bajsai Evangélikus Egyházközség

Most

09:25, Frissítve: 09:31

Hajrágóllal magyar győzelem és feljutás

A magyar jégkorong-válogatott végletekig izgalmas mérkőzésen, 2 perc 51 másodperccel a vége előtt ütött Papp Kristóf góllal 2-1-re legyőzte a szlovén együttest a bolzanói divízió I/A-világbajnokság szombati zárásán.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.