Ugrás a tartalomra

Idegenforgalmi tájékoztató monitorok Törökbecsén

2020.07.20
11:28
2020.07.20
19:10
Forrás
Pannon RTV
Törökbecse központjában két érintőképernyős monitor segítségével tájékozódhatnak a település nevezetességeiről az odalátogatók.

Az illetékesek szerint ez hozzájárul majd az idegenforgalmi fejlődéséhez. 2016-ban a bánáti falu központjában már elhelyeztek egy érintőképernyős felületet, azonban az mindössze fél évig működött. Az önkormányzat jóvoltából most a régit is újraindították. A tartalmak szerb és angol nyelven elérhetők, de hamarosan a magyar változat is elkészül.

Link Mayer Krisztina, vezető, Aracs Turizmus, Törökbecse: „Törökbecsére éves szinten több 2000 fő magyar turista érkezik, bár ezek a számok nem teljesen pontosak, mivel, nagyon sok turista családi szervezésben érkezik, esetleg rokonlátogatásba hozzák még a barátokat, akik jönnek ide, és ez miatt igazából nem lehet felmérni. Azonban egy átlagos felmérés szerint az idegenforgalomnak körülbelül a 46%- át magyar turisták teszik ki. Ezért mindenképp nagyon fontos ez a tábla, ez a monitor, hiszen egyelőre szerb és angol nyelven lehet áttekinteni, viszont a jövőben tervezik, hogy magyar nyelvre is lefordítják, és ez miatt ez nagyon fontos lesz, hogy akik saját szervezésben érkeznek tudnak értesülni, hogy esetleg mi található, Törökbecse látnivalói, szálláshelyei, étkezési lehetőség, taxi lehetőség, tehát mindenféle információkat itt meg tudnak kapni.”

monitor
tájékoztató
idegenforgalom
turizmus
Törökbecse

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.
15:24, Frissítve: 17:44

Kinek a tojása a legkeményebb?

34. alkalommal tartották meg a tojástörő világbajnokságot Mokrinban. A rendezvényt minden évben az ortodox húsvét napján tartják, ahova nem csak Szerbiából, hanem a világ több pontjáról is érkeznek résztvevők.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.