Ugrás a tartalomra

Halálos áldozatai vannak az áradásoknak Dél-Ázsiában

2020.07.20
19:05
Forrás
hirado.hu
Több mint kétszáz halálos áldozatot követeltek az áradásoknak és a földcsuszamlások Dél-Ázsiában.

Nepálban 114-en haltak meg június 12-e óta a monszunesők okozta természeti katasztrófákban. Az országból a napokban ismét heves esőzéseket jelentettek. Az összes folyóparti településen árvízriasztást adtak ki. Bangladesben legalább 24 ember, köztük 16 gyerek halt meg, és több mint 2,6 millióan kényszerültek elhagyni otthonaikat hétfőig az áradások miatt. A kelet-indiai Asszám államban 84-en hunytak el, és majdnem 543 ezer embert telepítettek ki május vége óta. A világ legnagyobb orrszarvú-populációjának otthont adó Kaziranga Nemzeti Parkban 100 állat pusztult el. A térségben további esőzések várhatók az elkövetkezendő egy hétben, és csak utána lehet szárazabb időszakra számítani. Dél-Ázsiában egyébként gyakoriak a földcsuszamlások a monszunesős időszakban, amely júniustól egészen szeptemberig tart. 

Nepál
Banglades
áradás
áradások
halálos áldozatok

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.