Ugrás a tartalomra

A haladókkal és koalíciós partnereikkel egyeztetett Vučić

2020.07.21
12:10
2020.07.21
16:36
Forrás
Pannon RTV
Az Aleksandar Vučić - A gyermekeink jövőjéért nevű köztársasági parlamenti lista képviselőit fogadta ma Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnök a kormányalakítási tárgyalássorozat részeként.

A listaállító Szerb Haladó Párt képviselői mellett a koalíciós partnerek is részt vettek az egyeztetésen, így többek között Rasim Ljajić, a Szerbiai Szociáldemokrata Párt elnöke is. A találkozót követően Miloš Vučević azt nyilatkozta, a szerb államfővel nem vitattak meg személyi kérdéseket, az új kormányalakításhoz viszont megbízást kértek. A Szerb Haladó Párt alelnöke hangsúlyozta, olyan kormányt akarnak, amely megvalósítja a Szerbia 2025 tervet, megőrzi a politikai stabilitást a régióban, szem előtt tartja a nemzeti érdekek megőrzését Koszovóban, illetve Szerbia európai útját. Mindazonáltal együttműködik Kínával és Oroszországgal is.

Miloš Vučević, alelnök, Szerb Haladó Párt: „Természetesen a régióval kapcsolatos aktualitásokról is beszéltünk, és mindenekelőtt Koszovóról. Tájékoztathatom önöket arról, hogy a parlament, azaz a szerbiai köztársasági képviselőház megalakul augusztus harmadikáig, majd a kormány a törvényes határidőn belül november harmadikáig. Az előzetes terveink szerint tehát augusztus végig, szeptember elejéig meglesz a megválasztott kormány. Az új kormány a folytonosság kormánya lesz.”

Szerb Haladó Párt
Aleksandar Vučić
Rasim Ljajić
Miloš Vučević
kormányalakítási tárgyalás
kormányalakítás

Most

21:59, Frissítve: 22:34

Megérkezett Belgrádba a kínai elnök

A kínai elnök gépét szerbiai felségjelzésű MiG-29-es vadászgépek kísérték a Nikola Tesla repülőtérig, ahol a szerb hadsereg gárdája sorakozott fel a tiszteletére.
17:17, Frissítve: 19:39

Ma kiderül, kik vihetik haza az ajándékokat!

A Közügyek kérdésére csaknem ötszáz válasz érkezett Vajdaság szinte minden részéből. Mai műsorunkban kiderül, hogy ki csobbanhat a családjával Mórahalmon. Nézzék a 18 óra 10 perckor kezdődő műsorunkat.
16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.