Ugrás a tartalomra

Elhunyt Peter Green, akit a világ egyik legjobb bluesgitárosának tartottak

2020.07.26
08:36
2020.07.26
08:49
Forrás
Vajma
Green 1946-ban született Londonban. A brit bluesszíntér tehetséges gitárosaként húszévesen csatlakozott John Mayall zenekarához, ahonnan kilépve egy évvel később alapította meg saját együttesét.

Ez volt a dobosról, Mick Fleetwoodról elnevezett Fleetwood Mac, amely gyorsan a legnépszerűbb új bluesegyüttesek közé került, és Green szerzeményei közül az Albatross és a később Santana által még híresebbé tett Black Magic Woman is nagy sláger lett.

Greent a legjobb gitárosok között tartották számon, ám a drogfogyasztás romba döntötte a pszichéjét, és 1970-ben kilépett a zenekarból, őt pedig később skizofréniával kezelték, és egy évtizedre eltűnt a színről.

A gitáros számos zenésszel dolgozott együtt utána is, a kilencvenes években pedig saját zenekart is alapított, ám a pszichés problémái miatt egy időre újra felhagyott a zenéléssel. A szünet után is fellépett még néha, a Fleetwood Mac-kel pedig a Rock and Roll hírességek csarnokába is beiktatták 1998-ban. Minden idők egyik legnagyobb bluesgitárosa a BBC híre szerint álmában halt meg, a halála okát még nem hozták nyilvánosságra.

Peter Green
elhunyt
blues
bluesgitáros
legjobb

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.