Ugrás a tartalomra

Humanitárius hétfők az újvidéki strandon

2020.07.27
14:23
2023.11.02
09:01
Forrás
Pannon RTV
Minden hétfőn jótékonysági akciókat szerveznek a ritka és súlyos betegségben szenvedő fiatal újvidékiek megsegítésére. A humanitárius hétfő akciót a fürdőidényben az újvidéki strandon szervezik meg.

Ilyenkor ingyenes a belépő, a látogatók pedig saját lehetőségeik szerinti adományt tehetnek a dobozba.

A humanitárius hétfő ötlete Újvidék polgármesterétől származott, és ez a hetedik idény, amióta megszervezik. A ritka betegségek kezelése jelentős kiadásokkal jár, és ily módon is próbál a város segíteni a szülőkön. Most hétfőn Saša Ivankovićnak gyűjtöttek, aki autizmusban és epilepsziában szenved. Sandra Ivanković Saša édesanyja a fia betegségével kapcsolatban elmondta: „Az autizmus nagyon összetett, ez az egyik legsúlyosabb rendellenesség a pszichiátria területén. Sajnos el kell, hogy mondjam, hogy az autizmus mellé általában egyéb kapcsolódó diagnózisok is jönnek. Szerencsénk volt a szerencsétlenségünkben, hogy Újvidék város nagy támogatást nyújt, szolgáltatásokat és egyéb dolgokat, az elmúlt 5-6 évben.”

A súlyos betegségben szenvedő gyerekek gyakran folyamatos felügyeletet igényelnek. Ezt a feladatot sok esetben maguk a szülők látják el, ami miatt nem tudnak dolgozni.

Eddig több mint 150 fiatal újvidéki számára gyűjtöttek hétfőnként a Strandon.

Jelena Budimčić, segédigazgató, Városi Kertészet Közvállalat: „Minden hétfő az elmúlt hat fürdőidényben, ez már a hetedik, valakinek volt szánva, és ezek mindig sikeres akciók voltak. Minden hétfőn összegyűlik elég pénz minden egyén számára, kivéve mikor rossz idő van. Ilyen esetben sem maradnak a számukra szükséges segítség nélkül. Ilyen esetekben a következő hétfőn megismételjük a pénzgyűjtést az adott személy számára.”

Az ilyen jellegű segítségre szoruló városiak a Városi Kertészethez fordulhatnak. Kérelmeiket átadhatják a Strand pénztáránál, vagy elküldhetik e-mailen.

Újvidék
jótékonykodás

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.