Ugrás a tartalomra

Hamarosan megkezdődik a zentai városháza felújítási munkálatainak harmadik szakasza

2020.07.31
12:31
2020.07.31
15:45
Forrás
Pannon RTV
Augusztus közepén kezdődhet meg a Zentai Városháza felújítási munkálatainak harmadik szakasza. Ez a kupolától a Trocadero kávézóig terjedő területet öleli fel.

A kivitelezésről szóló szerződést a napokban írták alá a szabadkai Yumol céggel, amely a munkálatokat végzi majd.

A felújítás első szakaszát 2016 nyarán fejezték be. Ebben a fázisban a városháza központi része, a kupola szépült meg. A munkálatok során a teljes tetőszerkezetet kicserélték, valamint rendbe hozták a homlokzatot és új nyílászárókat helyeztek be. A beruházás összértéke több mint 30 millió dinár volt, és azt teljes mértékben az önkormányzat fedezte. A második szakaszban a kupola jobb oldali részét újították fel. Itt szintén megtörtént a nyílászárók cseréje, valamint a homlokzat rendbetétele, festése és a díszkivilágítás felszerelése is. Ezeknek a munkálatoknak az összértéke közel 14 millió dinár volt, amelyből 6 millió dinárt köztársasági pénzekből fedeztek. Most pedig a felújítási munkálatok harmadik szakasza is hamarosan elkezdődik.

Ezúttal a kupola bal oldalát újítják fel a Trocadero kávézóig. Ez a homlokzat rendbe tételét foglalja magába.

Czegledi Rudolf, polgármester, Zenta: „A keretösszeget sajnos idő közben kénytelen volt csökkenteni a minisztérium. Amit aláírtunk szerződést, az 15 millió dinárt lát elő a homlokzat felújítására. Ebből közel 30 százalékot áll a minisztérium.”

A felújítást a tervek szerint augusztus 15-én kezdik meg, a kivitelezés időtartama pedig 100 munkanap.

Zenta
Városháza
felújítás
Czegledi Rudolf

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.