Ugrás a tartalomra

Szegedi Nemzeti Színház: események az évad végén

2013.04.26
17:00
Dömötör-díjátadás, regionális kamaraszínházi találkozó, és a Simándy Énekverseny gálája – ezek lesznek a fő események a Szegedi Nemzeti Színházban az évad végén
Dömötör-díjátadás, regionális kamaraszínházi találkozó, és a Simándy Énekverseny gálája – ezek lesznek a fő események a Szegedi Nemzeti Színházban az évad végén. Meghirdették a következő szezon programját is. Pénteken este kerül sor az évad utolsó bemutatójára. Füst Milán Boldogtalanok című drámáját játsszák a Kisszínházban Májusban Regionális Kamaraszínházi Találkozó lesz, ahol három itteni produkció mellett a békéscsabai, a szabadkai és a temesvári társulat hoz el egy-egy darabot. httpv://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=PwDQb2MJazI Május 12-dikén a Nagyszínházban tartják a nemzetközi Simándy Énekverseny díjkiosztó gálaműsorát. Meghirdették a jövő évad programját is. Erről a főigazgató a Városi Televízió Körút című műsorában is részletesen beszélt. „A fő törekvés az, hogy színes legyen ez a program, tehát legyen benne operett is, és legyenek benne olyan falysúlyos és mélyen elgondolkoztató darabok is, mint idén a Boldogtalanok. Egészen biztos, hogfy magyra klasszikussal nyitunk, ez Csokonai Karnyónéja, lesz, lesz magyra ősbemutató, mint ahogy idén is volt a nagysikerű Pipás Pista, külföldi klasszikus is, egy Shakespearét játsszunk, Otellót, gyerekdarabok, nagyon népszerűek például A Kisherceg.” Az évad októberben az Armel Operafesztivállal kezdődik, a szegedi társulat ezen Verdi Simon Boccannegrájával vesz részt. Ezen kívül színre kerül a Varázsfuvola, Rossini hamupipőkéje, valamint Dürematt klasszikusa, Az öreg hölgy látogatása. Az idei évad legjobbjait május 25-dikén, az immár hagyományos Dömötör díjátadó gálán jutalmazzák.

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 14:58

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.