Ugrás a tartalomra

Magyarország mindent megtesz a nyugat-balkáni országok EU-csatlakozásáért

2020.07.30
13:30
Forrás
MTI
A magyar külügyminiszter reméli, hogy 2025-re az Európai Unió újabb tagokkal bővül.

Szijjártó Péter ma közölte a Facebook-oldalán: Magyarország mindent megtesz a nyugat-balkáni országok minél előbbi EU-csatlakozásáért. A magyar külgazdasági és külügyminiszter telefonon egyeztetett Srđan Darmanović montenegrói külügyminiszterrel az integrációs tárgyalások állásáról. A Nyugat-Balkán országainak csatlakozása az Európai Unióhoz gazdasági, stratégiai és biztonsági érdeke is Magyarországnak - hangsúlyozta Szijjártó. Hozzátette, mi nem csak beszélünk a nyugat-balkáni országok támogatásáról, valamennyi kormány mellett a magyar külügyminisztériumból odaküldött tapasztalt integrációs szakértő dolgozik.

Darmanović azt kérte, hogy Magyarország újabb egy évvel hosszabbítsa meg az integrációs szakember megbízását. Mi teljesítjük a kérést - emelte ki a magyar tárcavezető. Hozzátette: Montenegró megérdemelte, hogy végre az utolsó csatlakozási tárgyalási fejezetet is megnyissa vele az EU.

EU
csatlakozás
Szijjártó Péter

Most

11:27, Frissítve: 11:51

Húsvéti liturgia Belgrádban

Az ünnepi liturgiát Porfirije szerb pátriárka felkérésére Aleksej püspöki méltóság szolgáltatta a belgrádi Szent Száva-templomban.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.