Ugrás a tartalomra

Elfogták a feltételezett szoborrongálót

2020.07.30
16:57
Forrás
Pannon RTV
Zentán, a Városi Múzeum előtt lévő Dudás Gyula-szobrot rongálta meg téglával a gyanúsított, aki vélhetően erős alkoholos befolyásoltság alatt állt.

Szoborrongálási kísérlet gyanújával fogott el a rendőrség egy személyt Zentán. Az elkövető július 25-én, szombaton, a kora délutáni órákban próbálta megrongálni a Városi Múzeum előtt lévő Dudás Gyula-szobrot. A gyanúsított feltételezhetően erősen ittas állapotban volt, és egy téglával több helyen erős ütést mért a szoborra. A parkban tartózkodó polgárok értesítették a rendőröket az esetről, akik elfogták az elkövetőt. Czegledi Rudolf, Zenta polgármestere elmondta, a szabadkai Antal Öntödétől kértek szakvéleményt a rongálás anyagi értékének a megállapítására. Eszerint az okozott sérülések csak felületiek, szabad szemmel nem igazán észrevehetők. Két horpadás látható a szobor fején és hátán, illetve a kezében lévő gömb egyik íve horpadt be - részletezte a polgármester. A köztéri szobrok rongálását és a rongálás bármilyen módját mélységesen elítéljük – hangsúlyozta Czegledi Rudolf, aki azt is elmondta, hogy felvették a kapcsolatot a szabadkai GPSmart Kft.-vel, kérték a felvételek másolatát és hozzáférési engedélyt kaptak az internetes távmegfigyeléshez. A megfigyelő rendszer működik, még folynak a munkálatok, hogy az informatikai adatbázisból kinyerjük a megfelelő információkat – nyilatkozta Zenta polgármestere.

szobor
szoborrongálás
Zenta
Dudás Gyula
Czegledi Rudolf
gyanúsított
elfogták

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.