Ugrás a tartalomra

Színház délelőttől hajnalig

2013.05.05
17:38
A színházak éjszakája tegnap délelőttől kezdve egészen hajnalig csaknem száz különleges programmal, előadással várták az érdeklődőket összesen 14 budapesti színházban
A színházak éjszakája tegnap délelőttől kezdve egészen hajnalig csaknem száz különleges programmal, előadással várták az érdeklődőket összesen 14 budapesti színházban. A programokra elég volt egyetlen jegyet venni, egy karszalaggal az összes előadás látogatható volt. A Csárdáskirálynő próbájával kezdődött meg a budapesti Vígszínházban a Színházak éjszakája programsorozat. A nézők együtt játszhatták el a színészekkel a darabot. "Az, hogy belevonnak minket, az igazgatónő mondja, hogy mit kell csinálnunk mint nézők és a próbafolyamatba betekintés nagyon érdekes" A színházban tegnap többször is látható volt az előadás. Hegedűs D. Géza színész: "Eszenyi Enikő rendezésével az elejétől a darab végéig természetesen sok meglepetéssel, humorral, interaktív az egész próbafolyamat, a közönség is olykor szereplőjévé, csoportos szereplőjévé válhat.” httpv://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Fu-A1R56pIM Az Operettszínház előtti színpadon az Ördög, a Tündér és a Boszorkány kapott szerepet. Bent pedig az Oszi Boszi című gyerekelőadást láthatták a nézők, ami a kicsiknek rögtön elnyerte a tetszését. A bábszínházba látogatók az előadások mellett a kulisszákba is betekinthettek. Pacsai Anita: "Maguk a színházi darabok is nagyon jók, másrészt meg megismerik a hátterét is, hogy alakul ki egy előadás." A színházak éjszakáját idén második alkalommal rendezték meg. Budapesten összesen 14 színházban több mint száz programmal várták a látogatókat. Komáromi György szervező: "Azt szeretnénk ha minél több színházba látogatnának el a karszalagvásárlók, a nézők, minél több színházba kóstolnának bele, néznének be a kulisszák mögé, néznék meg az előadásokat amik mostanra készültek." A programok egészen hajnalig tartottak. Egy felnőtteknek szóló karszalag 1700 forintba vagyis valamivel több mint 600 dinárba került, ennyiért az összes előadást meg lehetett nézni. (MTI Hírcentrum)

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.