Ugrás a tartalomra

Utazásra nem javasolt hely lett Spanyolország

2020.07.31
11:23
Forrás
hirado.hu
Az Egyesült Királyság után Németország is arra inti polgárait, hogy ne nyaraljanak Spanyolországban, ugyanis az ország több régiójában számottevően megnőtt a fertőzöttek száma.

A német egészségügyi hatóságok azt tervezik, hogy kötelezővé teszik a vírustesztet azoknak, akik járványügyileg kockázatos országból térnek haza. Az elmúlt héten több mint 3 ezer új fertőzöttet regisztráltak az országban.

Horst Seehofer német belügyminiszter azt mondta, szeretnék elkerülni a határok lezárását. A bajor vezetés mégis azt tervezi, hogy tesztállomásokat állít fel a főbb közúti átkelőknél a német-osztrák határon, valamint a müncheni és a nürnbergi vasúti pályaudvarokon is. Bajorország az egyik legfertőzöttebb tartománynak számít.

A hét végén Nagy-Britannia is utazási korlátozásokat vezetett be. A spanyolországi üdülőhelyekről visszatérőknek karanténba kell vonulniuk, ami sokakat ért váratlanul.

Spanyolország
Németország
Nagy-Britannia
utazás
nyaralás
koronavírus
nem javasolt

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.