Ugrás a tartalomra

Magyarok Kenyere: Összeöntötték a felajánlott búzát

2020.07.31
20:19
2020.07.31
21:16
Forrás
MTI
Magyarországon 89, határon túl pedig további több tucat ponton gyűjtik a felajánlásokat, amelyet húsz anyaországi és számos külhoni malomban őrölnek majd meg.

Szarvason összeöntötték a Magyarok Kenyere programban felajánlott búzát A pénteki magyarországi eseményen Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Kárpát-medencei Búza Összeöntés Ünnepén azt mondta, az ország és a nemzet emelkedését szolgáló politikát a magyar öntudatra, önbizalomra és önrendelkezésre kell építeni. Potápi Árpád János az ünnepségen kiemelte: Az identitásőrző programok mellett 2014-2015-ben elindultak a határon túli gazdaságfejlesztési programok is, a támogatások segítségével a külhoni magyarok előnybe kerülhetnek versenytársaikkal szemben. A nemzetpolitikáért felelős államtitkár hozzátette: a koronavírus megerősítette a magyar közösségeket, nemcsak a nemzeti összetartozás, hanem a magyar szolidaritás évéről is lehet beszélni. Az idén tízéves Magyarok Kenyere - 15 millió búzaszem programban a búzaadományok gyűjtése július elején kezdődött és augusztus 20-ig tart.

Magyarok Kenyere program
búza
adomány

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.