Ugrás a tartalomra

Györkös Attila fotói a Dobó Tihamér Képtárban

2020.08.01
09:06
2020.08.02
10:20
Forrás
Pannon RTV
Györkös Attila amatőr fotós tárlata augusztus 3-tól, hétfőtől várja a látogatókat a magyarkanizsai Dobó Tihamér Képtárban. A kiállítást az érdeklődők augusztus 15-ig tekinthetik meg.

Hétfőtől új kiállítás nyílik a magyarkanizsai Dobó Tihamér Képtárban. Az érdeklődőket Györkös Attila helyi amatőr fotós képei várják. A tárlat témája az alkonyat. Főként Magyarkanizsát és annak környékét mutatja be az 55 képből álló fotósorozat.

A tört színek, a csend, a béke és a nyugalom jellemzi Györkös Attila fotóit. Innen kapta a kiállítás a Csend és csoda elnevezést. Muhi Zsuzsanna a galéria vezetője elmondta, a képek Magyarkanizsa és környéke természeti csodáit mutatják be, főként alkonyatkor. A tárlat koncepciója is a színek váltakozásán alapul.

„Szerettük volna, ha ezt a hangulatot a galéria mind a két szintjén tudtuk volna szemléltetni, tehát az élénk színek, és a homály mind a két szinten jelen van. Úgy szerettük volna, hogy ha az idelátogató, ahogy végighalad a galérián és megnézi a képeket, egyik képtől a másikig úgymond elcsodálkozzon. Nagyon szép és értékes fotók érkeztek, Attila nagyon tehetséges ifjú fotós. Magyarkanizsa új felfedezettje, örülünk, hogy megmutathatjuk azt, amit ő tud.”

Az alkotó 5 éve foglalkozik fotózással. Elmondása szerint nem kedveli az utómunkát, ezért képei az adott pillanatot és a valóságot tükrözik.

Györkös Attila, amatőr fotós: „A tájfotókat szeretem leginkább, a naplementét. Korán kelni nem szeretek, ezért kevesebb a napfelkeltés fotó, bár ezt nem mindig lehet megállapítani a képekről, hogy napfelkelte vagy napnyugta. Kanizsa környékét szoktam kerékpárral bejárni, és amit látok, ami megfogja a képzeletem, fantáziám, azt lefotózom. Ha jól sikerül megtartom, ha nem rögtön törlöm, nem szeretem tartogatni, bár rengeteg fotóm van.”

Györkös Attila amatőr fotós tárlata augusztus 3-tól, hétfőtől várja a látogatókat a magyarkanizsai képtárban. A kiállítást az érdeklődők augusztus 15-ig tekinthetik meg.

Györkös Attila
Magyarkanizsa
Dobó Tihamér Képtár
fotókiállítás

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.