Ugrás a tartalomra

Kampány az élelmiszer-pazarlás visszaszorításáért

2020.08.03
17:01
2020.08.03
17:09
Forrás
MTI
Élj maradéktalanul! elnevezéssel társadalmi célú kampányt indított a Médiaunió Alapítvány az élelmiszer-pazarlás visszaszorítása érdekében.

Közleményük szerint 2020 augusztusától egészen 2021 februárjáig törekednek az élelmiszer-pazarlással kapcsolatos szemléletformálásra, hosszútávon pedig az élelmiszer-pazarlás csökkentésére.

Magyarországon évente fejenként 68 kilogramm élelmiszert dobnak ki a szemetesbe, az élelmiszer-hulladékok több mint fele a háztartásokból kerül ki. Évente 88 millió tonna élelmiszer vész kárba az Európai Unióban, Magyarországon pedig családonként 270 kilogramm.

A www.eljmaradektalanul.hu honlapon tippeket is adnak arról, mit kell kezdeni a megmaradt élelmiszerrel.

kampány
élelmiszer
élelmiszer-pazarlás
élj maradéktalanul

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.