Ugrás a tartalomra

Úgy készülnek, hogy megtartják az idei Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivált Szabadkán

2020.08.04
09:17
2021.09.17
14:09
Forrás
Magyar Szó
Ha a járványhelyzet megengedi, az óvintézkedések betartása mellett tekinthetők meg a gyerekeknek szóló előadások.

A tervek szerint szeptember 20-án kezdődik a szabadkai Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál, amennyiben a járványhelyzet megengedi. Tizenhat előadás lesz a versenyprogramban. Magyarországról, Izraelből, Szlovákiából, Kínából, Németországból, Oroszországból, Ausztriából, Bulgáriából, Szlovéniából, Horvátországból, Iránból, Törökországból és Indiából érkeznek produkciók. Két szerbiai előadást is láthatunk, az egyik a szabadkai Gyermekszínház Bonjo Lungov és Konstantin Karakostov rendezésében A színháznak szeretettel című produkciója. A másik szerbiai előadás az újvidéki Viva Dance Academy-től való, a Gea Gojak rendezésében készült Ko se boji Isadore Duncan című musical. Magyarországról a szegedi Kövér Béla Bábszínház érkezik Szabadkára. A Szemüveges Szirént mutatják be. A fesztiválszervezők jelezték, hogy minden programot az óvintézkedések betartása mellett tartanak meg.

Szabadka
gyerek
Gyermekelőadás
fesztivál
koronavírus
Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál

Most

17:17, Frissítve: 18:26

Ma kiderül, kik vihetik haza az ajándékokat!

A Közügyek kérdésére csaknem ötszáz válasz érkezett Vajdaság szinte minden részéből. Mai műsorunkban kiderül, hogy ki csobbanhat a családjával Mórahalmon. Nézzék a 18 óra 10 perckor kezdődő műsorunkat.
16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.
13:46, Frissítve: 16:59

Elstartolt a strandszezon Újvidéken

Ez a strand az egyik legszebb és legrendezettebb strandnak számít a Duna teljes szerbiai szakaszán, amely számos lehetőséget kínál az idelátogatóknak. A szezonális belépőket mától lehet igényelni.
13:34, Frissítve: 13:42

Tornádó söpör végig az USA középső államain

Heves viharok söpörtek végig az Egyesült Államok középső részén kedden kora reggel, órákkal azután, hogy Oklahomában egy tornádó legalább egy ember halálát okozta és két település egy részét elpusztította.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.