Ugrás a tartalomra

Épül Kishegyes Község új központi szennyvíztisztítója

2020.08.04
16:23
2020.08.04
16:51
Forrás
Pannon RTV
Intenzíven folynak a munkálatok Kishegyes Község új központi szennyvíztisztítóján.

Júniusban Bácsfeketehegyen, a múlt héten pedig Kishegyesen is megkezdték a szennyvízelvezető-hálózat fővezetékének kiépítését is, melynek értéke több mint 700 millió dinár.

Ütemszerűen halad a központi szennyvíztisztító megépítése Kishegyes Községben. Bácsfeketehegy határában folyamatosan zajlik a munka. Kishegyesen a napokban kezdték meg a fővezeték kiépítését, a munkálatok befejezésére pedig 600 napot láttak elő.

Teljes gőzzel dolgoznak a munkagépek a kishegyesi Széles utcában. A fővezeték 11 kilométer hosszan épül ki. A szennyvizet elvezető csövek három ponton a Krivaja folyót is átszelik majd. Az utcában lakó Fehér Valéria is örül a fejlesztésnek.

Fehér Valéria, Kishegyes: „Ha rajtam múlna, én bevezetném, nem az emésztőgödörbe, hanem így a csatornába, hogy így távozzon a szennyvíz, hátha jobb lesz aztán.”

A projekt végeztével minden háztartás rácsatlakozhat a rendszerre - mondta el Sándor István. A községi tanácstag hozzátette, a hangsúly az életminőség javításán van.

Sándor István, községi tanácstag, Kishegyes: „Magának a szennyvíztisztítónak az építési munkálatai folyamatosak Bácsfeketehegyen. Jelen pillanatban a fővezeték kishegyesi szakaszának a kiépítése kezdődött el múlt hét pénteken. A fővezeték kiépítési munkálatai már június közepén megkezdődtek Bácsfeketehegyen, viszont a kishegyesi szakaszon először dolgoznak.”

A fővezeték kiépítése mellett, további hat helyen létesülnek pumpaállomások, illetve 320 helyen láttak elő csatlakozási pontokat. Ezek összehangolva mind a fővezetékhez csatlakoznak majd.

Kishegyes Község
Kishegyes
szennyvíz

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.