Ugrás a tartalomra

Idén online tartják a Ringató módszertani tanfolyamot

2020.08.04
17:41
2020.08.04
17:48
Forrás
Pannon RTV
Negyedik alkalommal vehetnek részt külhoni magyar pedagógusok a Ringató foglalkozásvezető képzésén - írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a magyar nemzetpolitikai államtitkárság.

A Ringató nevű módszertani tanfolyamot idén rendhagyó módon online tartják. Az augusztus 3-7. között zajló online tanfolyamon idén 20 határon túli pedagógus vesz részt, a Kárpát-medence mellett idén első alkalommal a diaszpórából is. Az egyhetes képzést az idei évben is Gállné Gróh Ilona, a Ringató program megalkotója tartja. A külhoniaknak szóló tanfolyam célja az intézményválasztás előtt álló kisgyermekes családok közösséggé szervezése, a magyar közösségek erősítése a Ringató program módszerein keresztül, az anyanyelvhasználat terjesztése, valamint a magyar népdalok megismertetése és megőrzése a külhoni magyar régiókban is. A képzés során a módszertan elméletének megismerése mellett a résztvevők helyzetgyakorlatokat, játékokat, és dalokat sajátíthatnak el, melyeket a későbbiekben a saját foglalkozásaikon is használhatnak.

Ringató
módszertani tanfolyam

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.