Ugrás a tartalomra

Ítéletidő Bácskában

2020.08.04
21:00
2020.08.05
07:50
Forrás
Pannon RTV
Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.

Dörgött az ég és villámlott. A zivatarzóna valamivel nyolc óra előtt jelent meg az észak-bácskai város felett, hatalmas sötét felhőket lehetett látni, amelyek egymás után tornyosultak. A viharos széllel kísért szélsőséges időjárás fél órán át tartott, majd elvonult, jelentős hőmérséklet-csökkenést hagyva maga után.

Ítéletidő tombolt ma a koraesti órákban Nyugat-Bácskában. Gomboson és Bezdánban jégeső volt, 20 percen keresztül szakadt a mogyoró és dió nagyságú jég a helyi beszámolók szerint. Ahogyan az amatőr felvételen is látható, szinte befehéredett a föld és a házak teteje. Több helyen pincéket, melléképületeket öntött el a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék, a tűzoltóknak pedig több esetben kellett beavatkozniuk. Helyi beszámolók szerint a csapadékzóna Horvátország felől érkezett, Vörösmarton és Csúzán is komoly károkat okozott a vihar. Észak-Bácskában nem okozott komolyabb fennakadást a csapadék, mennydörgéssel, csendes esővel érkezett meg a lehűlés. Az egész tartományra egyébként narancssárga figyelmeztetést adott ki a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet, az egész éjszaka folyamán előfordulhat ítéletidő, erős szél és vihar térségünkben.

Mennydörgéssel, erős széllökéssekkel, villámlással érkezett meg este hét órakor Törökbecsére a vihar, ami mindössze pár percen át tartó esőt hozott magával. A bánáti faluban a kora esti órákban az áramellátás sem szünetelt.

jég
vihar
jégeső

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.