Ugrás a tartalomra

Sárgára változott Spanyolország besorolása

2020.08.06
09:38
2020.08.06
09:48
Forrás
MTI
Zöldből sárga besorolású lett Spanyolország a koronavírus-fertőzés miatt - áll a magyar országos tisztifőorvosi határozatban, amely péntektől érvényes.

E szerint Spanyolországban a koronavírus-fertőzöttség és a kockázat már nem alacsony, ezért zöld helyett sárga jelzésű lett az európai uniós tagállam. Magyarországon a koronavírus külföldről történő behurcolásának veszélye miatt elrendelt beutazási korlátozások július 15-én léptek hatályba. Sárga besorolást azon országok kaptak, amelyek aktuális fertőzöttségi mértéke kevésbé súlyos. A sárga jelzésű országból érkező magyar állampolgár az első koronavírustesztet követően szabadulhat a karanténból. Nem magyar állampolgárok esetén sárga jelzésű ország állampolgárai ugyanolyan feltételekkel léphetnek be, mint a magyar állampolgárok. A koronavirus.gov.hu-n korábban azt írták: a besorolás komplex szempontok alapján, az uniós besoroláshoz igazodik, valamint az adott országok aktuális fertőzöttségi viszonyai, járványügyi tendenciái és a Magyarországra való kockázatát veszi figyelembe. Az országok besorolását hetente felülvizsgálják, a kormány, illetve az országos tisztifőorvos a járványügyi helyzetnek megfelelően szükség esetén módosítja.

Spanyolország
besorolás
Sárga
zöld
koronavírus
járvány
fertőzött

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.