Ugrás a tartalomra

Horvát miniszterelnök-helyettes: Gruboriban háborús bűncselekményt követtek el a szerb civil lakosság ellen

2020.08.06
11:01
2020.08.06
11:15
Forrás
Szerbiai RTV
Háborús bűncselekmény történt a szerb civil lakosság felett Gruboriban - jelentette ki Tomo Medved horvát miniszterelnök-helyettes tegnap este a horvát közmédia műsorában.

Elmondta, 1995. augusztus 25-én a horvátországi Gruboriban 6 idős szerb nemzetiségű civilt gyilkoltak meg a horvát speciális rendőri alakulatok egyes tagjai. Tomo Medved hangsúlyozta, minden ártatlan civil áldozathoz tisztelettel kell viszonyulni nemzetiségétől függetlenül, annak érdekében, hogy megteremtődjön a bizalom a két nép között. Medved kiemelte, nem okoz számára nehézséget az, hogy elmenjen Gruboriba, mert mindenki kötelessége, hogy fejet hajtson az ártatlan áldozatok előtt.

Tomo Medved
Horvátország
Grubori
háborús
bűncselekmény

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.