Ugrás a tartalomra

Népszerű az Úszóiskola Magyarkanizsán

2020.08.06
11:23
2021.02.15
16:00
Forrás
Pannon RTV
Több mint 30 gyerek részvételével már javában zajlik az Úszóiskola a magyarkanizsai Tisza-parti medencénél, ahol amellett, hogy jól szórakoznak, a fiatalok elsajátíthatják az úszás alapjait is.

A reggeli borús idő ellenére 12 gyerek gyűlt össze a magyarkanizsai medencéknél, hogy részt vegyen az Úszóiskolában. Az egyórás program alatt a bemelegítés után a gyerekek neki is láttak az edzésnek, amit mindannyian élveztek.

Gulyás Adél, Magyarkanizsa: „Úszást tanultunk, és hogy hogyan kell megcsinálni a krault, sok mindent.”

A magyarkanizsai Győri Alen az úszóiskola legfiatalabb növendéke, mégis rendkívűl teljesítette a feladatokat.

- Tanultunk hátast úszni.
- Neked mi tetszett a legjobban?
- A hátast úszni.

Az első napokban a gyerekeket a vízhez szoktatják, majd jöhetnek a nehezebb gyakorlatok is.

Domonkos Gábor, edző, Úszóiskola, Magyarkanizsa: „Először is megtanítjuk a levegő kifújást, utána jönnek a deszka segítségével a különböző kéz- és lábgyakorlatok. Legfőképpen a gyors krault, illetve a hátúszást próbáljuk nekik megtanítani ez a 10 nap alatt, illetve még egy kis mellúszást is beleviszünk a végén.”

A táborban a négy évesektől egészen a tizennégy éves korosztályig vannak gyerekek. Az edzők elsődleges célja, hogy a fiatalok magabiztosak legyenek a vízben.

Beharović Enis, edző, Úszóiskola, Magyarkanizsa: „A gyerekek nagyon szeretnek vízben lenni. Biztos, hogy ehhez a vírus is hozzátett, hogy nem tudnak menni nyaralni, és szerintem kihasználják a jó időt és láthatóan jól érzik magukat a 10 napos úszóiskolában.”

A tíznapos tábor ára 2000 dinár fejenként és a tervek szerint a nyár végéig folytatódik majd.

úszóiskola
Magyarkanizsa
népszerű
oktatás
úszás
medence
Tisza-part

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.