Ugrás a tartalomra

A tartományi egészségügyi titkár megmondta, meddig maradnak az intézkedések

2020.08.07
10:36
2020.08.07
11:37
Forrás
Szerbiai RTV
Dr. Zoran Gojković a Szerbiai RTV-nek nyilatkozott.

Szerbiában mindaddig maradnak a megelőző intézkedések, amíg nem vagyunk biztosak abban, hogy nem növekszik hirtelen a fertőzöttek száma - mondta a tartományi egészségügyi titkár. Hozzátette, törekedni kell a koronavírus-esetek számának csökkentésére, hogy kisebb problémákkal és pihentebb egészségügyi személyzettel kezdődjön az ősz. Lassan stabilizálódik a járványügyi helyzet. Ez arra bizonyíték, hogy eredményesek az intézkedések, és pont ezért Újvidék meghosszabítja a fertőzés miatt hozott lépéseket - fogalmazott Gojković.

Elmondta: a tartományban kevesebb mint 700 koronavírusost tartanak nyilván, ebből a Vajdasági Klinikai Központban 244 beteget kezelnek, 16-an szorulnak mesterséges lélegeztetésre.

Dr. Zoran Gojković, tartományi egészségügyi titkár: „Szinte egy európai ország sem tesztelte a lakosságának 10 százalékát. Megvannak a mai adatok, nagyon sok tesztelést végzünk Vajdaság területén. A Vajdasági Közegészségügyi Intézeten és Klinikai Központon kívül a tartomány mind a hat közegészségügyi intézetében végeznek teszteléseket. Sikerült ezt az eltelt öt hónapban levezényelni, új kapacitásokat létrehozni, új laboratóriumokat nyitni, most pedig bekapcsolódnak a magánlaboratóriumok is. Nekünk Vajdaságban nem voltak nagyobb gondjaink a teszteléssel, éppen azért, mert több intézmény foglalkozott vele.”

Zoran Gojković
járvány
koronavírus
fertőzés
intézkedések

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.