Ugrás a tartalomra

Több visszaélést jelentettek az állami támogatással kapcsolatban

2020.08.08
14:16
Ezúttal két hónapig a minimálbér 60 százalékát állja az állam, ezzel segítve a magáncégek talpon maradását.

A szerb közmédia tegnapi műsorában elhangzott, több dolgozó is arra panaszkodik, hogy munkáltatója visszaél az állami támogatással. Zoran Đorđević szerb munkaügyi miniszter aláhúzta, nincs bizonyíték az állami támogatással való visszaélésre, viszont naponta kap e-maileket arról, hogy a dolgozók visszaélésre panaszkodnak. Szavai szerint a munkavállalók ilyen ügyekben nem hajlandóak tanúskodni.

"Számunkra tényleg fontos, hogy együttműködjünk ezekkel a dolgozókkal, akik jelentést szeretnének tenni és tanúskodni szeretnének arról, hogy valaki visszaélést követett el. Megkapta a pénzt, majd visszakérte, mert ez az egyetlen módja, hogy bizonyítani tudjuk, hogy ilyen szabálytalanság létezik."

állami támogatás
visszaélés
Zoran Djordjevic
minimálbér

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.