Ugrás a tartalomra

Megkezdődött a 24. Szabadkai Nyári Akadémia

2020.08.10
12:31
2020.08.10
17:05
Forrás
Pannon RTV
A rendezvényt az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete szervezi. Az idei év kihívásokkal teli a pedagógusok számára is.

A hagyományostól eltérően a járványügyi helyzet miatt idén módosították a pedagógusképzést. Először a Távoktatás-IKT alkalmazása és a Természettudomány című képzéseket tartják meg mától. Az akadémiának idén a szabadkai Ivan Sarić Műszaki Iskola ad otthont.

Énekkel és verssel nyitották meg a 24. Szabadkai Nyári Akadémiát. Az idén a járványügyi helyzetre való tekintettel csak kevesen tudtak részt venni az ünnepélyes megnyitón. Augusztus 10-től a Távoktatás-IKT alkalmazása és a Természettudomány nevű képzéseket tartják meg.

Világos Kornél, informatika tanár: "Minden évben nagyon változatos és sokrétű programot, szinte minden természettudományi szakot próbálnak a szervezők ide előadásokat hozni nekünk. Nagyon tetszik az előadások 99 százaléka. Online előadásokhoz még nem volt szerencsénk, a képzéseknél. Meglátjuk, hogy milyen lesz az idén."

Változatos témákkal foglalkozik a természettudományi szakcsoport. A tagok személyes és online előadásokon vehetnek részt.

Besnyi Izabella, a Természettudomány-szakcsoport vezetője: "Szeretnénk kielégíteni mindenki igényét. Földrajzosunk, biológusunk, matematikusunk van a szakcsoportunkban. Lesz élő előadós előadás is amikor az oktató, aki személyesen jelen van és előadja az előadását, de lesz online kapcsolásunk is."

Huszonhárom éven keresztül mindig egyszerre tartották meg a Szabadkai Nyári Akadémia előadásait. Idén viszont különböző időpontokban valósítják meg a képzéseket. A 7 szakcsoportba osztott 160 résztvevős eseményt külön időpontokban szervezik meg.

De Negri Ibolya, az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesületének elnöke: "Azt gondoljuk fontos még ilyen helyzetben is az élő kapcsolat, hiszen a tanárok így tudnak azért visszakérdezni az előadótó révén, illetve tapasztalatot cserélni amikor együtt vannak. Természetesen a járványügyi helyzethez alkalmazkodva nagyon kis csoportos képzésekre kerül sor."

Az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesületének elnöke hozzátette, a többi szakcsoport képzéseit a tervek szerint szeptember végéig meg fogják tartani, ha nem lesz változás a járványhelyzet miatt.

Szabadkai Nyári Akadémia
pedagógusok
oktatás
képzés
Szabadka

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.