Ugrás a tartalomra

Lukasenka nyerte a fehéroroszországi elnökválasztást

2020.08.10
19:20
2020.08.10
19:25
Forrás
MTI
A szavazás rég nem látott zavargásokat okozott Fehéroroszországban.

A szavazatok 80,23 százalékával nyerte a fehéroroszországi elnökválasztást Aljakszandr Lukasenka - ismertette a minszki választási bizottság. A fő ellenzéki jelölt, Szvjatlana Cihanouszkaja pedig 9,9 százalékot szerzett. Az ellenzék kétségbe vonja a voksolás tisztaságát. Ezrek lepték el Minszk utcáit, akiket rohamrendőrök fogadtak. A belorusz rendőrség hang- és villanógránáttal, illetve vízágyúk és könnygáz bevetésével próbálta megfékezni a több ezer tüntetőt. Az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése is reagált a felvonulók ellen alkalmazott erőszakra. Az emberi jogok és a jogállamiság normáinak tiszteletben tartására hívták fel a figyelmet.

Aljakszandr Lukasenka
elnök
Fehérororszoszág

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.