Ugrás a tartalomra

Egész Szerbiában stabilizálódik a járványügyi helyzet Darija Kisić Tepavčević szerint

2020.08.12
09:30
2020.08.12
15:29
Forrás
Pannon RTV
A Batut Közegészségügyi Intézet igazgatóhelyettese ma reggel a Szerbiai RTV műsorában azt is elmondta, hogy ez annak köszönhető, hogy az emberek betartják a megelőző intézkedéseket.

A válságstáb tagja ugyanakkor rámutatott: nem engedhetjük el magunkat, a maszkok viselése pedig még egy jó ideig kötelező lesz. A mostani adatokkal kapcsolatban azt mondta: Belgrádban és Újvidéken csökkent a fertőzöttek száma, de még mindig sokan vannak. Az elmúlt időszakban ismét Nagykikindán nő a koronavírusosok aránya - tette hozzá Darija Kisić Tepavčević.

Dr. Darija Kisić Tepavčević, járványügyi szakorvos: „Mindannyian érzékenyek vagyunk. A második csúcs elején több fiatal felnőtt beteg volt. Ahogy telt az idő, és változott a járvány, az ismét az idősek felé fordult. Vannak beteg gyerekek is, de nekik enyhébbek a tüneteik, ugyanakkor naponta 10 gyereket vesznek fel a kórházakba koronavírussal. Azok kapják el leggyakrabban a betegséget, akik a legveszélyeztetettebbek.”

járvány
koronavírus
stabilizálódás
Darija Kisić
maszk
megelőző intézkedések

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.