Ugrás a tartalomra

Olasz orvosok segítik a szerbiai egészségügyet

2020.08.12
20:44
2020.08.12
21:21
Forrás
Szerbiai RTV
Olasz orvosok érkeztek az országba, hogy megosszák tapasztalatukat szerbiai kollégáikkal, Olaszországban ugyanis az élvonalban harcoltak a koronavírus-járvány ellen annak kritikus csúcspontja idején.

A szakemberek ellátogattak az újvidéki, a belgrádi, a kragujeváci és a niši kórházba. Vasárnapig maradnak, a szerb egészségügyi miniszterrel a további együttműködésről is egyeztettek.

Hattagú orvosi csapat érkezett, két aneszteziológus, egy mentőorvos, egy infektológus, egy sebész és egy egészségügyi nővér.

Több szerbiai intézményt megnéztek, kollégáikkal, orvosokkal, ápolókkal, technikusokkal egyeztettek - nyilatkozta a csoport vezetője. Kiemelte, szívélyes fogadtatásban volt részük, nagy tudású szakembereket ismertek meg, akik komoly erőfeszítéseket tesznek, elismerően nyilatkozott róluk.

Az otthoni tapasztalatokról elmondták, odahaza a legnagyobb kihívást az jelentette az orvosi csapat számára, hogy megnöveljék a kórházak befogadóképességét, valamint, hogy naponta megbirkózzanak a nagyszámú beteggel. Olaszországban, csakúgy mint Szerbiában, különféle szakterületeken dolgozó specialisták kapcsolódtak be a koronavírus elleni küzdelembe.

A hattagú olasz szakemberekből álló csapat vezetője egy sebész, aki szerint továbbra is működnie kell az összes egészségügyi ellátást célzó intézménynek, nemcsak azoknak, ahol a covid-betegeket látják el.

olasz
orvos
Covid
koronavírus
fertőzés
segít

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.