Ugrás a tartalomra

Sokan elhalasztják az esküvőjüket

2020.08.13
16:53
Forrás
Pannon RTV
Törökbecsén a koronavírus-járvány megjelenése óta kilenc esküvőt mondtak le. A fiatalok többsége a nagy napot őszre tervezi, azonban vannak, akik a lakodalmi mulatságot jövő évre halasztották.

A járványhelyzet miatt a házasodni vágyók egy része egy későbbi napon mondhatja ki a boldogító igent. Különösen azok a családok mondtak le az ünnepségről, akik tömegesebb mulatság keretében rokonokkal, ismerősökkel, barátokkal szerették volna megosztani örömüket. A törökbecsei Seregélyék tavaly kezdték meg lányuk lakodalmának szervezését. Egy kétszáz fős lakodalom előkészítése több hónapot igényel - jegyezte meg Endre, a siralomapa. A járvány miatt ezt az utat azonban újra végig kell járniuk, mivel a családi ünnepélyt jövőre halasztották. „Tavaly nyáron már lefoglaltuk a zenészeket, a hotelt, minden időpont ez év július 25-re le volt foglalva, és úgy volt, hogy a lakodalom meg lesz tartva. Akkor még a koronából semmi nem volt, nem gondoltuk, hogy ilyen bonyodalmak lesznek. Decemberben az eljegyzés meg lett tartva, még akkor sem gondoltuk, hogy így fogunk járni.”

A lakodalmas zenekarok is megérzik a mulatságok, ünnepélyek hiányát, főleg azok, akik számára kizárólag ez az egyetlen jövedelemforrás. Táborosi Dániel, a Torontál Express zenekar vezetője azt mondja, hogy ő szerencsésebb helyzetben van, hiszen főállásban egy óbecsei cégnél dolgozik, azonban a rendezvények kimaradása mindannyiukat érinti. „Sajnos mintegy húsz-huszonöt lakodalmat, szóval fellépést, inkább így mondom, hiszen nem csak lakodalmakból áll a fellépésünk, le lett mondva, vagy el lett halasztva. Reménykedünk, hogy jövőre sokkal jobb lesz, szóval, hogy meg tudják majd tartani a mulatságot, vagy esetleg akármilyen más fesztivált.”

 

Törökbecsén március 15-től augusztus 1-ig huszonhárom esküvő volt, azzal, hogy az illetékes minisztérium rendelete alapján az anyakönyvvezető nem jár ki terepre, ami azt jelenti, hogy a házasságkötéseket az előírt egészségügyi szabályok betartásával a községháza dísztermében tartják. Jelena Ubavić, anyakönyvvezető, Törökbecse: „Kötelező a kéz fertőtlenítése, a szájmaszk használata, valamint a lázmérés is. Hasonló intézkedések betartásával történik a házasságkötési szándék bejelentése, és a házasságkötés ünnepélyes szertartása is. Mindemellett a jelenlévőknek be kell tartaniuk a kétméteres távolságot, azzal, hogy a díszteremben egyidőben legfeljebb tíz személy tartózkodhat. Kiemelném azt is, hogy ezek a jelenlegi intézkedések, amelyeket az Államigazgatási és Helyi Önkormányzati Minisztérium tett közzé. Mi továbbra is figyelemmel kísérjük a rendeleteket, amelyekkel összhangban dolgozunk. Abban az esetben, ha változások történnek, arról a házasodni vágyókat időben értesítjük majd.”

Törökbecsén az elmúlt két hónapban, júniusban és júliusban összesen tizenhat házasságkötés volt.

koronavírus
esküvő
anyakönyvvezető
házasság
lakodalom
halasztás

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.