Ugrás a tartalomra

Szupergyors koronavírusteszt

2020.08.14
09:33
2020.08.14
09:39
Forrás
MTI
Egy teszt negyed dollárba, a vírust kimutató eszköz pedig nagyjából 200 dollárba kerül majd.

Szupergyors koronavírustesztet vizsgálnak Izraelben. A teszt a nyálból mutatja ki a fertőzöttséget mindössze egy másodperc alatt, vagyis gyakorlatilag azonnal. Izrael legnagyobb egészségügyi központjában jelenleg a klinikai vizsgálatokat végzik. A módszer a következő: a pácienseknek sós oldattal kell öblögetniük, majd beleköpniük egy fiolába. A mintát ezután egy apró eszközzel megvilágítják, és a reakció alapján meg lehet mondani, hogy a szervezetben jelen van-e a vírus vagy sem. Az eredmény 95 százalékban pontos. A vizsgálat vezetője szerint ez a fajta tesztelés egyszerűbb, gyorsabb és mindenekelőtt olcsóbb, mint a PCR.

koronavírus
teszt
járvány

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.