Ugrás a tartalomra

Becslések szerint szeptember elsején kezdődhet az almaszüret

2020.08.14
18:26
Forrás
agronews.rs
A termesztők bő terméssel számolhatnak, és ami még fontosabb, a külföldi piacon is keresett a szerbiai alma.

Tavasszal, április–májusban kilójáért 70-100 dinárt fizettek a felvásárlók, ami az elmúlt évekhez viszonyítva kimondottan jó árnak bizonyult. A szerbiai alma iránt való megnövekedett kereslet annak is köszönhető, hogy az orosz piac mellett más országokba, elsősorban uniós, továbbá közel- és távol-keleti államokba is szállíthatunk gyümölcsöt. Így például Oroszországba 144 ezer, Olaszországba 1000, míg a Közel–Keletre 7500 tonna almát exportáltunk. A fogyasztók a piros fajtákat részesítik előnyben.

almaszüret
kivitel
kereslet
orosz piac

Most

09:25, Frissítve: 09:31

Hajrágóllal magyar győzelem és feljutás

A magyar jégkorong-válogatott végletekig izgalmas mérkőzésen, 2 perc 51 másodperccel a vége előtt ütött Papp Kristóf góllal 2-1-re legyőzte a szlovén együttest a bolzanói divízió I/A-világbajnokság szombati zárásán.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.