Ugrás a tartalomra

A magyarkanizsai Napsugár óvoda új falfestményei

2020.08.19
09:56
2020.08.19
16:22
Forrás
Pannon RTV
A térség jelképei díszítik ezentúl a magyarkanizsai Napsugár óvodát, a falfestmények egyebek mellett a Városházát, a kérészeket és a folyót ábrázolják.

Tijana Šćekić Kukli helyi művész tervei alapján egy műhelymunka keretében készülnek a falfestmények, amelyek a község fő szimbólumait, a Városházát, a Tiszát, a tiszavirágzást és az itt élő népek kulturális hagyatékát mutatja be. Az alkotásban összesen mintegy húszan vesznek részt. A műhelymunka a Modern Folking projekt részeként, a Wemsical Serbia Ifjúsági és Kulturális Egyesület szervezésében valósul meg, és a tervek szerint a héten már el is készül az új díszítőelem.

Vígi László, elnök, Wemsical Serbia Ifjúsági és Kultuális Egyesület, Magyarkanizsa: „A koronavírus-járvány megfékezésének érdekében meghozott rendeletek miatt próbáltuk alacsonyan tartani a résztvevők számát, és így megszervezni a napi fordulókat, a napi munkát, nagyjából minden nap 7-8 ember vett részt a munkálatokban. Néha kevesebb, de így az összes résztvevő száma nagyjából húszra tehető.”

Magyarkanizsa
Napsugár óvoda
falfestmény
Modern Folking
Wemsical
műhelymunka

Most

21:59, Frissítve: 22:34

Megérkezett Belgrádba a kínai elnök

A kínai elnök gépét szerbiai felségjelzésű MiG-29-es vadászgépek kísérték a Nikola Tesla repülőtérig, ahol a szerb hadsereg gárdája sorakozott fel a tiszteletére.
17:17, Frissítve: 19:39

Ma kiderül, kik vihetik haza az ajándékokat!

A Közügyek kérdésére csaknem ötszáz válasz érkezett Vajdaság szinte minden részéből. Mai műsorunkban kiderül, hogy ki csobbanhat a családjával Mórahalmon. Nézzék a 18 óra 10 perckor kezdődő műsorunkat.
16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.