Ugrás a tartalomra

Drámatábor az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben

2020.08.20
12:14
2020.08.20
16:50
Forrás
Pannon RTV
Második alkalommal szerveztek drámatábort a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben. A kicsik mesejátékát és az idősebb résztvevők darabját gálaműsor helyett felvételről tekinthetik meg az érdeklődők.

A cseresznyevirág meséjét gyakorolják a Petőfi Sándor Általános Iskola udvarán a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör drámatáborának legfiatalabb résztvevői. Nagy részük már tavaly is részt vett a táborban. A tízéves óbecsei Bozsik Rebeka is: „Nagyon jól éreztem tavaly is magam, sokat játszottunk, sok barátot szereztem, a színdarabot is sokat gyakoroljuk. Nagyon élvezetes, hogy így megcsináljuk az egészet.”

Az alsós gyerekekkel az idén is Magyar Zsófia színinövendék, az újvidéki Művészeti Akadémia negyedéves hallgatója foglalkozik: „Őket folyamatosan le kell kötni játékokkal, elsősorban a hét első felében, olyan játékokkal, amelyek felkeltik az érdeklődésüket, ami felszabadító számukra, hogy megismerjék egymást, hogy aztán merjenek egymás előtt is szerepelni.”

Az apróságoknak a szereplés még felszabadult játék, de a nagyobbak tudatosan készülnek a produkcióra. Vadnai Erika végzős gimnazista már szerzett színpadi tapasztalatot a Rókus Zoltán vezette Óbecsei Színjátszó Odúban is, most az ő szövegét viszik színre. Vadnai Erika elmondta: „Első látásra az ember kis nyári kalandot fog föl az egészből, de ha jobban belegondolunk, akkor komolyabb mondanivalója is van, mivel a diákok életéről szól, és hogy nekünk milyen problémáink vannak.”

Az idősebb diákokkal a táborban is Rókus Zoltán, a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának tagja foglalkozik, aki erre az alkalomra Partvezér címmel írt ifjúsági darabot.

Rókus Zoltán, színész, Óbecse: „Nagyon sok történet, szösszenet van benne, amit ők hoznak a külső világból, a saját élettapasztalatukból. Olyasmiket szoktunk feldolgozni, ami róluk szól, ami őket mutatja meg valamilyen szinten, de társadalombírálat is részben, részben benne vagyok egy kicsit én is.”

A gálaműsor ugyan az idén elmarad, de a kész produkciókat felvételről megtekinthetik majd az érdeklődők. A tábor megvalósítását az anyaországi Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör
Óbecse
drámatábor
gálaműsor
felvétel
darab
mesejáték
cseresznyevirág
Művészeti Akadémia

Most

21:59, Frissítve: 22:34

Megérkezett Belgrádba a kínai elnök

A kínai elnök gépét szerbiai felségjelzésű MiG-29-es vadászgépek kísérték a Nikola Tesla repülőtérig, ahol a szerb hadsereg gárdája sorakozott fel a tiszteletére.
17:17, Frissítve: 19:39

Ma kiderül, kik vihetik haza az ajándékokat!

A Közügyek kérdésére csaknem ötszáz válasz érkezett Vajdaság szinte minden részéből. Mai műsorunkban kiderül, hogy ki csobbanhat a családjával Mórahalmon. Nézzék a 18 óra 10 perckor kezdődő műsorunkat.
16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.