Ugrás a tartalomra

Interetno fesztivál: Idén a világ otthon marad

2020.08.22
12:17
2020.08.22
16:18
Forrás
Pannon RTV
2001 óta minden évben ezen a napon kezdődik az Interetno fesztivál, amikor egy hétre a világ Szabadkára költözik. Idén először a világ otthon marad, a fesztivált pedig az éterbe helyezik át.

Etnopolis augusztus 22-én máskor ilyentájt már teljes pompájában várta lakóit. Most üres a tér. A vírushelyzet miatt a fesztivál idén az online felületre, illetve az éterbe kötözött, de a Népkör csapata idén is készült tánccal és koncertekkel, ezeket mutatjuk majd.

Bodrogi Hajnalka, az Interetno fesztivál szervezője elmondta: „Ilyenkor mindig nagy pörgésben vagyunk és megszoktuk, hogy már szinte minden készen áll a fesztiválra, a vendégeket várjuk és az utolsó simításokat végezzük, de most egy kicsit mi is megpihentünk, és magunkba vagyunk ettől szállva. Nosztalgiázunk, emlékezünk, hogy hogy is múlt a tizennyolc év.”

A Pannon Televízió öt napon keresztül sugározza az idei fesztivál műsorát, frissen felvett koncerteket, táncokat, gyerekfoglalkozásokat, illetve az elmúlt fesztiválok táncaiból láthatnak összeállítást. A műsort a Facebookon és a Népkör honlapján is lehet majd követni.

Szécsi Viktória koreográfus: „Várjuk, hogy minél hamarabb rendeződjön ez a világhelyzet és már vannak ötleteink az elkövetkező évre, évekre, az Interetno fesztiválra is, hiszen jövőre ünnepeljük a huszadikat és már vannak ötleteink, miket szeretnénk megvalósítani.”

Ma este a 20 órai Híradót követően a Pannon Televízió műsorán az Interetno talk showt követhetik a nézők, vasárnap reggel pedig a képernyőkön játszóház várja a legkisebbeket.

Interetno fesztivál
Szabadka
online

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 14:58

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.