Ugrás a tartalomra

A nyugdíj továbbra is egy összegben érkezik

2020.08.23
09:22
Forrás
Novosti
Arra lehet számítani, hogy még néhány hónapig nem térnek vissza a nyugdíjak két részletben való kifizetéséhez.

Továbbra is egy összegben, egyszerre fizetik ki a nyugdíjakat Szerbiában - tudta meg a Novosti. Korábban a legtöbb nyugdíjas két részletben jutott hozzá a járandóságához, kivéve a mezőgazdasági és a katonai nyugdíjra jogosultakat, a rendkívüli állapot bevezetésekor azonban változtattak, és egy összegben folyósították a pénzt, hogy ne legyen két alkalommal torlódás a pénzintézetek előtt. Azzal, hogy egy időpontban fizetik ki a teljes nyugdíjakat, a Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap költségei is csökkentek, a munka pedig egyszerűsödött. Hogy meddig marad ez így, senki sem erősítette meg a Novostinak, de arra lehet számítani, hogy még néhány hónapig nem térnek vissza a régi rendszerre.

nyugdíj
nyugdíjas
Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap
kifizetés

Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.