Ugrás a tartalomra

Mennyibe kerül a szülőknek az idei tanév?

2020.08.25
14:47
2020.08.25
16:33
Forrás
Pannon RTV
A kereskedők szerint idén némileg drágultak a tankönyvek az előző évekhez képest Szerbiában, azonban a tanfelszerelések ára továbbra is változatlan.

A temerini általános iskolák első osztályos tanulói kivételes helyzetben vannak, ugyan is a község biztosítja számukra a tankkönyveket.

Emellett az MNT által összeállított tanszercsomag is jelentős könnyítést jelent a szülőknek.

Garbac Sarolta: „Köztudott, hogy a Magyar Nemzeti Tanács és a magyar állam jóvoltából nagyon sok segítséget kapunk. Az iskolatáska és egy gazdag tanszercsomag az, amit kapnak a gyermekeink. Azt hiszem, ez egy hatalmas anyagi tehertől szabadít meg.”

Egy-egy puha borítású füzet ára 25 és 50 dinár között mozog. Ugyanez az ár kemény borítású füzet estében már 90-150 dinár. A hátizsákok 1700 dinártól kaphatók.

Mészáros Izabella: „Én a bevásárlást nem szoktam az utolsó pillanatra hagyni, viszont az idén ez másképp lesz, hiszen az idősebbik fiam ötödikbe indul. A tanárokat nem ismerjük pontosan, illetve azt sem, hogy mik az igényeik a tanfelszereléssel kapcsolatban. Csak néhány alap felszerelést vettünk.”

A vírushelyzet ellenére a papírkereskedések számára nem okozott nehézséget a tanfelszerelés beszerzése. Szűcs Béla üzlettulajdonos a piac telítettségéről számolt be: „Próbáltunk mindenki zsebéhez mérten beszerezni és megfelelő árukínálatot biztosítani. Remélem, hogy a múlt tapasztalataihoz mérten jól illeszkedtünk.”

Az iskolaév szeptember elsején, kedden veszi kezdetét, ami azt jelenti, hogy a vakációból már csak egy hét van hátra.

iskolakezdés
kiadás
füzet
tanfelszerelés
Temerin

Most

20:56

Palicson is hódított a Semmelweis

Meghódította a mozikat Magyarországon a Semmelweis című film, erről tanúskodnak a magyar Nemzeti Filmintézet által még idén február közepén nyilvánosságra hozott adatok.
19:17, Frissítve: 19:24

Arany János-érmet kapott Takács Márta

A Magyar Tudományos Akadémia 197. közgyűlésén, Budapesten a külhoni magyar kutatók munkáját elismerő Arany János-érmet vehetett át dr. Takács Márta, a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar rendes egyetemi tanára.
16:43, Frissítve: 18:02

Amikor a bánáti szívósság sző nagy terveket

A majdányi régészeti lelőhelyet, a Dr. Batthyány-Strattmann László Művelődési Egyesület székházát, a törökkanizsai könyvtár épületét és az 1858-ban épült Szent György-plébániatemplomot tekintették meg a VMSZ politikusai.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.