Ugrás a tartalomra

A Modern Folking zárórendezvénye

2020.08.27
15:49
2020.08.27
16:41
Forrás
Pannon RTV
A projekt két és fél évvel ezelőtt indult és elsődleges célja a régió népi kultúrájának és kulturális örökségének bemutatása és népszerűsítése volt a fiatalok körében.

A Modern Folking projekt zárórendezvényét tartották ma délelőtt a magyarkanizsai Tisza-parton. Az IPA projektben a szegedi Katolikus Ifjúsági Alapítvány, a kishegyesi Dombos Polgárok Egyesülete és a magyarkanizsai Wemsical Serbia Ifjúsági és Kulturális Egyesület vett részt. 2018 óta számos rendezvény köthető a projekthez. 

Kujundžič Alisa, munkatárs, Katolikus Ifjúsági Alapítvány, Szeged: „Igazából a projektben terv szerint több program volt, illetve fesztivál, ami most sajnos a vírushelyzet miatt most így a második részére egy kicsit visszaesett, így csak a kisebb programokat tudtuk megvalósítani, a nagyobb fesztiválokat nem. Ami viszont elmondható, hogy egy fesztivál meg is valósult a szegedi részről, a partnerek részéről a Dombos Fesztivál, illetve a Malomfesztivál, valamint részünkről az első Street Folk Fesztivál.”

A záróeseményen előadásokat is meghallgathattak az érdeklődők, Resócki Rolland néprajzkutatótól, Sutus Árontól, a VMMSZ elnökétől, valamint Miroslav Jovančić zenésztől. A projekt folytatásáról is szó esett. Vígi László, elnök, Wemsical Serbia Ifjúsági és Kulturális Egyesület, Magyarkanizsa: „Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy nemrég kaptunk egy értesítést, hogy az európai Kreatív Európa programon belül is támogatást nyert az egyik pályázatunk, úgy hogy már szeptember elsején egy újabb EU-s projektnek a kezdésébe fogunk, ez pedig a Tremolo projektum.”

Az újabb projekt elsősorban a fiatalokkal foglalkozik majd, azon belül is a tehetséggondozással.

Modern Folking
projekt
kultúra
kulturális örökség

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.