Ugrás a tartalomra

Az év legforróbb napjával búcsúzik a nyár

2020.08.30
17:12
Forrás
Szerbiai RTV
Narancssárga riasztás van érvényben Szerbiában.

Az idei év legforróbb hétvégéjén vagyunk túl. Tegnap és ma is extrém értékeket mutattak a hőmérők. Néhol 37 fok volt a legmelegebb órákban. Holnap délután érkezhet a felfrissülés vidékünkre, záporokkal, zivatarokkal.

Az év legforróbb napjával búcsúzik az idei nyár, ugyanis ma mérhetjük a legmagasabb csúcshőmérsékletet. Helyenként akár 35, 36 sőt 37 fokot is. A Palicsi-tó partján is sokan kerestek hűvöst a délutáni órákban. Voltak akik a tó vizében is megmártóztak, mások csak a parton sétáltak. Pavić Csilla: „Kijöttünk anyukámmal kicsit sétálni. Érezzük, hogy nagyon meleg van, de kicsit ki kell mozdulni, ez a szellő most pont jó. Árnyékos helyen kellemes, de a napon nem lehet megmaradni.”

Sokan mindenféle panasz nélkül vészelik át az év legmelegebb napjait. Josipa Kujundžić: „Én nagyon szeretem a napot, engem egyáltalán nem zavar a nap. Szeretem amikor meleg van, és úgy hiszem rendben van, hogy ilyenkor is a strandon vagyunk.”

A csobbanni vágyók közül sokan a szabadkai sétaerdei medencében mártóztak. Lángos, jégkrém és más hűsítők is várják az ide látogatókat. A belvárosban voltak, akik az új szökőkút körül igyekeztek hűteni magukat. A szakemberek előrejelzése szerint egyébként a kánikula már nem tart sokáig. A jövő hét elején ugyanis hidegfront éri el térségünket. Több helyen erős szélre és záporokra is számíthatunk.

kánikula
forróság
időjárás
előrejelzés
hőmérséklet
meleg

Most

15:24

Kinek a tojása a legkeményebb?

34. alkalommal tartották meg a tojástörő világbajnokságot Mokrinban. A rendezvényt minden évben az ortodox húsvét napján tartják, ahova nem csak Szerbiából, hanem a világ több pontjáról is érkeznek résztvevők.
11:27, Frissítve: 11:51

Húsvéti liturgia Belgrádban

Az ünnepi liturgiát Porfirije szerb pátriárka felkérésére Aleksej püspöki méltóság szolgáltatta a belgrádi Szent Száva-templomban.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.