Ugrás a tartalomra

Hagyományos iskolakezdés lesz Magyarországon

2020.08.30
08:28
2020.08.30
11:45
Forrás
MTI
A magyarországi iskoláknak tartaniuk kell magukat a járványügyi előírásokhoz. A maszk viselése és a távolságtartás alapvető követelmény a diákok számára.

Hagyományos módon indulhat a magyarországi iskolákban a tanévkezdés - mondta Kásler Miklós a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

A magyar emberi erőforrások minisztere hangsúlyozta, a magyar Nemzeti Népegészségügyi Központ nyolc oldalon összegezte a köznevelési intézmények részére a járvány kialakulásának megelőzésére és az esetenként mégis kialakuló fertőzések megállítására vonatkozó javaslatokat.

Kásler Miklós figyelmeztetett arra is, hogy kerülni kell a diákok nagy létszámú csoportosulását, meg kell tartani a másfél-kétméteres távolságot, szájmaszkot kell viselni és nagyon gyakran kezet kell mosni. A tárcavezető azt valószínűsítette, hogy előfordulhatnak fertőzések az iskolákban egy-egy vagy néhány osztályban.

Közlése szerint, ha a több mint háromezer magyar köznevelési intézmény közül néhányban megjelenik a fertőzés, akkor egy-egy osztály, kiterjedtebb esetszámok esetén pedig több osztály vagy az egész iskola átáll digitális oktatásra.

Kásler Miklós, emberi erőforrások minisztere, Magyarország: „A tanévkezdés hagyományosan indulhat, azzal a többlettel, hogy az előírásokat nagyon komolyan kell venni. Nem bonyolultak, arra vonatkozik, hogy kerüljük a tömegek összeverődését, tartsuk meg a 2 méteres távolságot, viseljünk szájmaszkot és mossunk nagyon gyakran megfelelő oldattal kezet. Ezek kombinációját részletezi 8 oldalon keresztül a javaslatcsomag.”

iskolakezdés
tanévkezdés
hagyományos
Kásler Miklós
koronavírus
járvány
járványügyi előírások
maszk
távolságtartás

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 14:58

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.