Ugrás a tartalomra

A szerbiai válságstáb fokozott ellenőrzést követel az önkormányzatoktól

2020.08.31
19:05
2020.08.31
19:45
Forrás
Pannon RTV
A válságstáb a leghatározottabban elítéli az óvintézkedések megsértését, amelyet az előző hétvégén egyes helyi önkormányzatok területén észleltek.

A koronavírus-járvány terjedésének megfékezésével megbízott szerbiai válságstáb a leghatározottabban elítéli az óvintézkedések megsértését, amelyet az előző hétvégén egyes helyi önkormányzatok területén észleltek. Rendkívüli ülésükön fokozott ellenőrzést követelnek, figyelembe véve, hogy ebben a pillanatban, közvetlenül a tanév kezdete előtt, az intézkedések megsértése teljesen elfogadhatatlan. Minden polgármesternek levelet küldtek, emlékeztetve őket arra, hogy kötelesek biztosítani minden járványügyi intézkedés tiszteletben tartását. Amennyiben a megelőző intézkedések be nem tartását észlelik, az illetékes hatóságok kötelesek a törvénynek megfelelően cselekedni és szankcionálni az ilyen magatartást. Ez különösen a rendezvények szervezőire vonatkozik, akik kötelessége minden feltétel biztosítása, hogy az állampolgárok egészsége ne kerüljön veszélybe.

A Szerb Köztársaság kormánya utasította az Egészségügyi Minisztériumot és a Belügyminisztériumot, hogy a helyi önkormányzatok ellenőrző felügyeleti koordinációs bizottságával együttműködve erősítsék meg az intézkedések betartásának ellenőrzését. Minden szerbiai állampolgár, aki a megelőző intézkedések be nem tartását észleli, bejelentést tehet az inspektor.gov.rs portálon keresztül, vagy a 011 / 63-50-322 telefonszámon.

válságstáb
koronavírus
járvány
intézkedések

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.