Ugrás a tartalomra

41 magyar elsős ül iskolapadba Péterrévén - megkapták az iskolacsomagot

2020.08.31
21:51
2020.09.01
17:00
Forrás
Pannon RTV
A péterrévei Samu Mihály Általános Iskola magyar elsősei is megkapták a Magyar Nemzeti Tanács beiskolázási csomagját. A faluban 41 magyar kisdiák ül majd életében először iskolapadba.

Tornazsák, xilofon, ecsetek, vízfesték, gyurma, tolltartó, füzetek, Gőgös Gúnár Gedeon – egy jól megpakolt tanszercsomagot kaptak a magyar elsősök Péterrévén. Faragó Petra nem csak ezért várta az iskolát: „Várom azért, mert ez az első napom, és szerintem izgi lesz, nagyon.”

A tanszercsomag mellett minden elsős egy-egy iskolatáskát is kapott ajándékba. A péterrévei szülőknek is nagy segítség, hogy elsős gyermekük iskolakezdéssel járó költségeinek egy részét nem a családi kasszából kell fedezni. Zóni Anikó elmondta: „Nagyon-nagy segítséget nyújt a szülők számára, hogy a gyerekek ilyen tanfelszerelést kapnak, mert nagy segítség ilyen nehéz anyagi körülményekben és helyzetben.”

A magyar kormány támogatásával megvalósult programnak köszönhetően a Magyar Nemzeti Tanács 2011 óta oszt beiskolázási csomagot.

Györe Decsov Emese, tag, Magyar Nemzeti Tanács: „Az idei évben Óbecse községben 158 csomagot tudunk kiosztani a jövendőbeli elsősöknek, Péterrévén 41-et osztunk ki. Ahogy számoltuk, ez majd 20 gyerekkel több, mint a tavalyi év folyamán, ez nagy örömmel tölt el minket, hiszen pozitív tendenciáról beszélhetünk ilyen téren.”

Az elsősök egyébként tavaly óta kapnak iskolatáskát a Rákóczi Szövetségtől.

Péterréve
MNT
Magyar Nemzeti Tanács
beiskolázás
csomag
elsős

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.