Ugrás a tartalomra

Közlekedésbiztonsági csomagot kapnak a zentai elsősök

2020.09.02
11:51
2020.09.02
16:15
Forrás
Pannon RTV
Láthatósági mellény, fényvisszaverő pánt és a biztonságos közlekedés alapjait összefoglaló kiadvány is van abban csomagban, amit a zentai önkormányzat az iskolakezdés alkalmából ajándékoz a diákoknak.

A csomagok kiosztását ma délelőtt kezdték meg a községbeli általános iskolákban.

Mintegy száznyolcvan kisdiák indult első osztályba Zenta község területén, ahol a hagyományokhoz híven idén is valamennyien megkapják az önkormányzat közlekedésbiztonsági csomagját. Az illetékesek elsőként a Thurzó Lajos Általános Iskolában adták át az ajándékokat, amelyeket a kisdiákok már lelkesen vártak, köztük Božić Dávid is: „Kapni fogok benne egy mellényt, meg olyan dolgokat, amikkel tudok közlekedni.”

Az önkormányzat elöljárói ezúttal a járványügyi rendelkezések miatt nem személyesen a gyermeknek adták át a csomagokat, hanem a tanítónőknek kézbesítették azokat.

Czegledi Rudolf, Zenta polgármestere: „Tudjuk jól, hogy ezeknek az elsősöknek a nagy többsége valószínűleg ezekben a napokban kezd részt venni önállóan a közlekedésben, és fontos, hogy használják ezt a közlekedésbiztonsági mellényt, erre kértük a pedagógusokat, és erre kérjük a szülőket is, hogy győzzék meg a gyerekeket, hogy használják, minél láthatóbbak legyenek a közlekedésben, és minél nagyobb biztonságban tudjanak haza vagy az iskolába érni.”

A csomag a láthatósági mellény és az egyéb közlekedést segítő eszközök mellett egy-egy olyan kiadványt is tartalmaz, amely a közlekedési szabályok alapjainak elsajátításában nyújt segítséget a gyermekeknek.

Juhász Attila, a községi tanács oktatással és művelődéssel megbízott tagja: „Segíti majd őket abban, hogy az iskolába jutás simán menjen, ezen feltételek között is, amelyben most vagyunk, ebben a vírushelyzetben. Remélem, hogy minden elsős kezd szépen beilleszkedni, és a többi diák is lassan hozzászokik ehhez a rendkívüli menetrendhez, a távoktatás ezen formájához és az iskolai jelenlétnek ehhez a módjához! Oda kell figyelnünk, figyelnünk kell egymásra!”

A Thurzó Lajos Általános Iskola után az önkormányzat illetékesei a többi Zenta községbeli általános iskolába is ellátogattak, hogy az oda járó elsős kisdiákoknak is átadják a közlekedésbiztonsági csomagokat.

Közlekedésbiztonsági csomagok
Zenta
elsősök
Thurzó Lajos Általános Iskola
Czegledi Rudolf
Juhász Attila

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.