Ugrás a tartalomra

Tankönyvcsere-akciót tartanak Újvidéken

2020.09.02
14:50
2020.09.02
19:52
Forrás
Pannon RTV
Az eseményen az általános iskolások, illetve szüleik találhatnak maguknak könyveket. A kezdeményezés jelentős anyagi kiadástól óvja meg a szülőket.

Az érdeklődők egymás között cserélhetik el szükségtelenné vált tankönyveiket, és szerezhetik be azokat, amelyek elengedhetetlenek a továbbtanuláshoz.

Jovana Boško diák: „Hatodik osztályos könyveket veszek. Mindennap vannak új könyvek. Lecseréljük a régieket, innen pedig beszerezzük, ami kell. Azt gondolom, hogy ez a legegyszerűbb módja az általános iskolás könyvek beszerzésének.”

Az akció teljes egészében költségmentes, valamint az sincs korlátozva, hogy ki mennyi könyvvel távozhat.

Vesna Blagojević: „Mivel két iskoláskorú kislány anyukája vagyok, azt gondolom, hogy ez a kezdeményezés igazán csodás. Megkönnyítik a diákok és a szülők számára is az iskolakezdést. Szeptember mindig az a hónap, amikor a legtöbb a kiadásunk. Ez a tankönyvcsere nagyon hasznos.”

A kezdeményezés az újvidéki NS Blok Polgári Egyesület szervezésében valósult meg. Jelenleg több mint ezer könyv közül választhatnak a helyszínre érkezők - mondta el az egyesület elnöke, Saša Igić: „Az iskolakezdés, mint tudjuk, több szempontból is stresszes lehet, anyagi szempontból is. Ily módon próbáljuk a szülőket jelentős anyagi kiadásoktól megóvni.”

A rendhagyó könyvmustra minden munkanapon 12 és 20 óra között látogatható a Marije Trandafil tér 4-es szám alatt. A megmozdulás jövő péntekig, azaz szeptember 11-ig tart. A könyvek egy részét, illetve a beérkezett tanszerfelajánlásokat a rászoruló gyerekeknek juttatják el a szervezők.

Újvidék
tankönyv
akció
csere

Kapcsolódó tartalmak

Most

12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.
09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.