Ugrás a tartalomra

Kövesse élőben a Vajdasági Futamot a Pannon Televízióban

2020.09.05
12:40
2020.09.05
18:50
Forrás
Pannon RTV
A Vajdasági Futamot a szabadkai lóversenypályán tartják, a járványhelyzet miatt azonban nézők nélkül. A Pannon Televízió élőben közvetíti az előfutamokat és a finálét.

Szombaton tartják a Vajdasági Futamot Szabadkán. A versenyen 13 település lovasa vesz részt, illetve 7 kishuszár is nyeregbe száll. A legjobbak ezúttal is ott lehetnek majd a Nemzeti Vágta budapesti fináléjában, a Hősök terén.

A vajdasági lovasok heteken keresztül készültek a versenyre. A futam nem marad el, csak a neve változik, Vajdasági Vágtáról Vajdaságii Futamra. Ennek oka, hogy a magyar-szerb határon életbe lépett szigorítások miatt a Nemzeti Vágta hivatalos bírái nem lehetnek jelen, de ez a lényegen nem változtat, ugyanis Vajdaság legjobb lovasai ezúttal is versenyezhetnek majd a budapesti döntőben. A Szabadkát képviselő Báló Attila bízik benne, hogy ő is ott lehet majd a Hősök terén.

Báló Attila, Szabadka lovasa, Vajdasági Futam: „Szerintem erős lesz a futam, mindenki készült, de őszintén megmondva mindenkinek az az álma, hogy kijusson Budapestre. Ezért küzdünk, ezért eddzük a lovakat.”

A Hősök terére a Vajdasági Futam négy leggyorsabb lovasa juthat ki, illetve címvédőként, Temerin színeiben Nagy Arnold is versenyezhet a budapesti fináléban. A koronavírus-járvány okozta körülmények miatt, idén egy olyan lehetőség is felvetődött, hogy a külhoni területekről megbeszélés alapján jussanak ki a lovasok a budapesti fináléra. Vajdaságban azonban a versenyzés mellett döntöttek a szervezők, így biztosan a legjobbak juthatnak tovább.

Bunford Tivadar, igazgató, Háló Vajdasági Fejlesztési Alapítvány: „Szeretném megköszönni a lovasoknak, hogy hittek abban, hogy a futamot megtartjuk, hogy megtartható itt Vajdaságban, és hogy folyamatosan készültek, edzésben tartották magukat és a lovakat, hogy nem vesztették el a hitüket, hogy ezt a kontinuitást megtartjuk.”

A Vajdasági Futam szervezői bíznak benne, hogy jövőre már ismét közönség előtt rendezhetik meg a rangos lóversenyt.

Pál Károly, szervező, Vajdasági Futam: „Tudjuk, hogy az elmúlt hét évben a Vajdasági Vágta a vajdasági magyarság legtömegesebb rendezvénye volt. Idén sajnos ez nem lehet így, de bízunk abban, hogy jövőre folytatódik, és újra tízezer ember fog örülni annak, hogy a vajdasági magyar lovassport a legjobb versenyzőit elküldi Budapestre, az összmagyarság legrangosabb lovasrendezvényére.”

A Vajdasági Futamon a koronavírus-járvány miatt ugyan nem lesznek nézők, a lovassport kedvelői azonban nem fognak lemaradni a versenyekről, szombaton déltől ugyanis a Pannon Televízió élőben közvetíti az előfutamokat, és 18 órától a finálét is.

Vajdasági futam
Pannon Televízió
élő
futam
döntő
Szabadka
lóversenypálya
Budapest
finálé
Temerin
Nagy Arnold

Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.