Ugrás a tartalomra

Szent Rozáliára emlékeztek a temerini hívek

2020.09.04
14:51
2020.09.04
22:16
Forrás
Pannon RTV
A templombúcsú alkalmából Vajdaság egész területéről érkeztek egyházi méltóságok. Az ünnepi szentmisét Nagy József, a zentai Lisieux-i Kis Szent Teréz-emléktemplom plébánosa celebrálta.

Az ünnepi szentmise a papok bevonulásával kezdődött. Az hívek jelentős számban vettek részt az ünnepségen. A ceremónia az érvényben levő egészségügyi előírásoknak megfelelően zajlott. Bálint Erzsébet elmondta: „Minden nap járunk templomba a férjemmel. Ő nagyon sokáig ministrált. Én is sokszor besegítek. Nagyon vártuk már, hogy megünnepeljük templomunk védőszentjét.”

Az ünnepi szentmisét Nagy József, a zentai Lisieux-i Kis Szent Teréz-emléktemplom plébánosa celebrálta. A plébános szerint a jeles alkalomra gyónással lehet felkészülni.

„Ez is egy kegyelmi pillanat. A búcsú az búcsúnyerési kegyelem, lehetőség, alkalom. Van egy hangulata a dolognak. Nekünk kell nyitnunk Isten felé. Nincs ő közelebb, hanem mi tudjuk őt jobban befogadni, gyümölcsözőbben megnyílni Isten akaratának.”

Szent Rozália, a temerini templom védőszentje Szicíliában, nemesi család tagjaként született. Fejedelmi neveltetést kapott, azonban mindezt hátrahagyva, az önmegtagadást, a magányt választotta. Egy Palermo melletti barlangba költözött, ahol szüntelenül imádkozott. Imájában a járványbetegségben szenvedőkért esedezett.

Szent Rozália
Temerin
templombúcsú
hívek

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.