Ugrás a tartalomra

Óbecsén tartotta az utolsó nyílt napot a KODDE

2020.09.05
10:16
2020.09.05
15:57
Forrás
Pannon RTV
Vajdaság több településén tartott nyílt napot az elmúlt időszakban a Kosztolányi Dezső Diáksegélyező Egyesület. A találkozókon a KODDE aktuális ösztöndíjpályázatának a részleteit ismertették.

Középiskolások és a felsőoktatásban résztvevő hallgatók kaphatnak támogatást a Kosztolányi Dezső Diáksegélyező Egyesület ösztöndíjpályázatán, amelynek részleteit az óbecsei Than Emlékházban ismertették az érdeklődőkkel.

A péterrévei Balassa Éva fia most kezdi a középiskolát: „Nagyon nagy segítséget jelentene, akár ha csak a busznak az árát fedezné havonta, mivel Péterrévéről Adára kell utazni, ez nagyon nagy segítség bárki számára.”

A KODDE képviselői augusztus vége óta több településen is találkoztak a pályázó diákokkal és szüleikkel.

Krmpotity Bacsó Gabriella, a KODDE elnöke: „Nekünk az a célunk, hogy mivel jó képességű diákokról van szó, akik továbbtanulnak, megtanuljanak pályázni. Az idei covid-helyzet megmutatta azt, hogy nagyon el kell gondolkodni azon, hogy be merjék-e vállalni azt, hogy külföldön tanuljanak. Ebből a szempontból mindenféleképp azt tanácsoljuk, hogy maradjanak itthon, a Nemzeti Tanácsnak van ösztöndíjpályázata, van az Európa Kollégium, de a legfontosabb az, hogy megtanuljanak addig pályázni.”

A pályázat részleteiről a KODDE honlapján, a www.kodde.org.rs címen és az egyesület közösségi oldalán is lehet tájékozódni.

Óbecse
KODDE
Kosztolányi Dezső Diáksegélyező Egyesület
pályázat
nyílt nap

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.