Ugrás a tartalomra

A dél-japáni szigetek után Dél-Koreára is lecsapott a Haisen tájfun

2020.09.07
14:08
Forrás
hirado.hu
Megrongált épületeket, elárasztott utakat, áramkimaradást okozott több ezer lakásban, és leállt miatta két atomreaktor.

A dél-koreai állami atomerőmű-vállalat közölte, hogy radioaktív szennyezés nem történt. A helyi meteorológiai szolgálat szerint a széllökések sebessége elérheti a 126 kilométert is óránként. Viszont hozzátették, hogy a szárazföld fölött a tájfun 24 órán belül valószínűleg trópusi viharrá szelídül. A déli Dzsedzsu szigeten több mint 1600 lakost biztonságosabb helyre kellett menekíteni az otthonából különböző veszélyek miatt, mint például földcsuszamlás.

A Haisen várhatóan hétfő estére eléri Észak-Korea keleti részét is, amelyet a múlt héten már sújtott a Majszak tájfun. A helyi állami média szerint az országban készültséget rendeltek el a közeledő újabb természeti csapás miatt, és arra figyelmeztették az embereket, hogy a Haisen pusztítóbb lesz a Majszaknál és az azt megelőző Bavinál is.

tájfun
Haisen
atomreaktor

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.