Ugrás a tartalomra

Lukasenka: a tiltakozások hiányosságokat tártak fel, le kell vonni a tanulságokat

2020.09.07
15:45
2020.09.07
15:54
Forrás
MTI
A Fehéroroszországban zajló tiltakozó megmozdulások hiányosságokat tártak fel az államigazgatási rendszerben, és le kell vonni belőlük a tanulságokat - jelentette ki hétfőn a fehérorosz elnök.

Egy orosz hírügynökség által is idézett nyilatkozatból azonban nem derül ki, hogy az államfő, Aljakszandr Lukasenka milyen feltárt hiányosságokra gondol.

Lukasenka szerint a választások alatti és utáni összetűzésekbe torkollott tüntetések kapcsán a fehérorosz Nyomozó Bizottság szabályozatlanságot tárt fel különféle államigazgatási rendszerekben, hatalmi szervekben. Fehéroroszországban az augusztus 9-i elnökválasztás óta folyamatosak a hatalom-ellenes tüntetések, melyek során többen is életüket vesztették.

Aljakszandr Lukasenka
Fehéroroszország

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.