Ugrás a tartalomra

„Doroszlón közelebb van az ég a földhöz”

2020.09.08
12:56
2020.09.08
16:47
Forrás
Pannon RTV
Fontos lenne a Szent Család példáját követni és hirdetni az örömhírt, ahogyan azt Mária is tette – hangzott el hétfőn este Doroszlón, a főbúcsú előestéjén tartott szentmisén.

A szentkúti forrásnál idén a személyes találkozások helyett a lelki zarándoklatra fektettek nagyobb hangsúlyt.

Idén a járványügyi helyzet miatt kevesebb hívő érkezett Doroszlóra a főbúcsú előestéjén. Az egybegyűltek többsége védőmaszkban kísérte végig az előesti szentmisét.

Arcsun Katalin, Zombor: „Ez egy szép esemény. Aki tiszteli a Szűzanyát, az azért jön ide.”

Nápora Éva, Zombor: „Minden évben eljövök ide a Szűz Máriához, mert 40 évvel ezelőtt Szűz Mária megsegített. Nagyon nagy beteg voltam és megígértem, hogy minden évben eljövök és a legnagyobb gyertyát elhozom neki. Megköszönöm, hogy megsegített.”

A szabadtéri oltárnál tartott istentiszteletet Erhard Róbert esperes vezette. A Doroszló-Szentkúti Búcsú története a korai magyar kereszténységéhez vezethető vissza. A hívek már azokban az időkben zarándokoltak a szentkúthoz a lelki gyógyulás reményében.

Verebélyi Árpád, a doroszlói kegyhely igazgatója: „Ahogyan régen mondták, Doroszlón közelebb van az ég a földhöz. Valamilyen szinten egy kegyelmi helyet élnek, tapasztalnak meg azok a zarándokok, akik eljönnek ide, a Szentkútra, és ez történik a mai napon is, Kisboldogasszony előestéjén, illetve Kisboldogasszony napján.”

Az előesti szentmisét követően a hívők a szentkúti forráshoz mentek, ahol rózsafüzér imádságon vettek részt.

Doroszló
kisboldogasszony
Doroszló-Szentkúti Búcsú
szentmise
előest
Verebélyi Árpád
zarándoklat

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.