Ugrás a tartalomra

A washingtoni megállapodás 4 milliárd dolláros új beruházásról szól

2020.09.08
15:21
Forrás
B92
Beruházási boom lehet az egész régió számára az a gazdasági megállapodás, amelyet Washingtonban írtak alá.

A megállapodás ugyanis mintegy 4 milliárd dolláros új beruházásról szól - nyilatkozta Zorana Mihajlović építésügyi miniszter. Ebből a pénzből még egy autópálya épülhet Bujanovactól Gnjilanén keresztül Štrpcéig. A Niš és Pločnik közötti 33 kilométeres szakasz közbeszerzési pályázatát október végén, november elején írják ki - magyarázta a tárcavezető. Ezt az EU 40 millió eurós vissza nem térítendő eszközeiből valósítják meg. Emellett az Európai Beruházási Banktól is érkezik 100 millió euró, valamint az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Banktól is kap az ország hitelt, továbbá folynak az egyeztetések az Amerikai Fejlesztési Alappal is más autópálya-szakaszok építéséről. Utóbbi pénzintézet képviselői még februárban voltak Szerbiában. 60 milliárd dollár áll a rendelkezésre ennél az alapnál, és ebből a mi régiónknak is jut majd pénz - mondta Mihajlović. A lehetőségeket ki kell használni, ha az infrastruktúrát fejleszteni szeretnénk - tette hozzá az építésügyi miniszter. 

Washington
megállapodás
Zorana Mihajlović
beruházás
beruházások
autópálya

Most

13:46, Frissítve: 13:56

Elstartolt a strandszezon Újvidéken

Ez a strand az egyik legszebb és legrendezettebb strandnak számít a Duna teljes szerbiai szakaszán, amely számos lehetőséget kínál az idelátogatóknak. A szezonális belépőket mától lehet igényelni.
13:34, Frissítve: 13:42

Tornádó söpör végig az USA középső államain

Heves viharok söpörtek végig az Egyesült Államok középső részén kedden kora reggel, órákkal azután, hogy Oklahomában egy tornádó legalább egy ember halálát okozta és két település egy részét elpusztította.
12:54, Frissítve: 13:09

Biztonságosan két keréken

A biztonságos kerékpáros közlekedésre, valamint a biciklis sport népszerűsítésére hívták fel a figyelmet Szabadka főterén. A Figyelj, hogy lássanak, közlekedj kerékpárral megnevezésű program során általános iskolás gyerekek vehettek részt.
12:11

„Intenzív kampányra kell számítani”

Dr. Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában a VMSZ államtitkárairól, a kampányról, valamint szabadkai és országos jelentőségű fejlesztésekről beszélt.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.